ICT bedrijvendag Windesheim

Op 24 november 2014 gepubliceerd door Arnold Lobbrecht

Op donderdag 13 november waren we present bij Windesheim in Zwolle voor deelname aan de ICT bedrijvendag. Op de foto Jan Willem Leeuwenhoek en Erik Plaggenmars (stagiair) op de beursvloer. Studenten konden met vragen bij hen terecht. Erik en Jan Willem toonden en demonstreerden de HydroLogic producten zoals de HydroNET portal, verschillende mobiele apps en Eriks afstudeerproject CityfloodAR (een app die flood models in stedelijk gebied toont met augmented reality).

Naast de beurs kreeg Jan Willem de gelegenheid om te speeddaten met studenten. Niet om erna met elkaar een drankje te doen en een relatie te beginnen maar om in 7 a 8 minuten kort uit te leggen wat wij bij HydroLogic allemaal doen. Daarna verzorgde HydroLogic een workshop over Extreem weer onder leiding van Gerrit Hiemstra, bekend van zijn werk als weerman bij de NOS.

De workshop duurde 2 uur en begon met een introductie over HydroLogic via een bedrijfspresentatie. Daarna lichtte Gerrit een case toe over extreem weer in Kockengen. Daar was op 28 juli 2014 extreem veel regen gevallen met veel overlast tot gevolg. Gerrit liet een aantal weergerelateerde kaarten zien en toonde afbeeldingen van applicaties uit HydroNET. Hierdoor was bijvoorbeeld te zien dat op 28 juli 2014 maar liefst 163 mm regen was gevallen op een plek in de buurt van Kockengen. De vraag was natuurlijk: hoe wordt zo’n applicatie gemaakt en wat voor technieken zitten daarachter?

Na Gerrits introductie ging Jan Willem verder met een uitleg aan de studenten over welke technieken bij HydroNET en de applicatie worden gebruikt. De opdracht voor de studenten was vervolgens om met onze API weerdata op te halen en zelf een grafiek te maken met daarop interessante weerdata. Daarbij werd de groep ondersteund en geadviseerd door Jan Willem en Erik. De studenten hadden maar kort de tijd en onze applicaties worden natuurlijk niet in een uurtje ontwikkeld. Daarom werd er af en toe wat voorbeeldcode getoond zodat studenten daarmee verder konden werken.

De studenten hebben in de beperkte tijd leuke resultaten kunnen presenteren aan de groep. Door middel van deze opdracht kon men zich een goed beeld vormen over waar onze ontwikkelaars mee werken als zij portal applicaties bouwen voor bijvoorbeeld Waterschappen.We vonden het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de ICT bedrijvendag op Windesheim. Misschien zien we jullie snel op ons kantoor in Amersfoort of in Delft. Interesse? Meer weten over de mogelijkheden voor jouw stage of afstudeeropdracht?

Contact: gerda.wiggemans@hydrologic.com

Jan Willem en Gerda