Technical Friday

Op 19 februari 2015 gepubliceerd door Arnold Lobbrecht

Het laatste jaar werkt HydroLogic aan een aantal veranderingen in de organisatie. Daarbij is een nieuw I-team ontstaan waar ik deel van uitmaak met andere informatici en technische informatici. Als team hebben we naast het experimentarium nu ook een ‘TechFriday’.

TechFriday is een middag per sprint (van 2 weken) waarin het team gaat experimenteren. We onderzoeken dan interessante onderwerpen of met gaan met aantal teamleden wat extreme programming doen. Deze middag geeft ons de ruimte om te experimenteren met werkzaamheden waar we in onze projecten niet aan toe komen maar die wel heel handig kunnen zijn voor het bedrijf.

De TechFriday geeft ons dus ruimte om met onze creativiteit en inspiratie bepaalden producten te maken en problemen te tackelen. Zo hebben we deze TechFriday bijvoorbeeld Atlassians Confluence geïnstalleerd. Met dit programma kunnen we op een makkelijke manier documentatie bijhouden en vinden. Hierdoor hoeft niet iedereen meer talloze mappen door te zoeken om bijvoorbeeld een ontwerpdocument te vinden. Confluence minimaliseert daardoor de overhead waardoor wij ontwikkelaars effectiever kunnen werken.